Сутрешен крос

« Назад
Сутрешният крос сред гора прави чудеса

Ако обичате бягането и принципно се потите във фитнес зала, със сигурност ще усетите разликата в това да практикувате любимия спорт на открито, сред прохлада, свеж въздух и по горска пътека без да набивате стъпалата.

Препоръчваме Ви добре оформения маршрут в гората край „Русковец”. Можете да стартирате с лека загрявка на поляната над детската площадка, за да се адаптирате и предпазите от травми, после да поемете по терен с лек наклон сред борова гора и да завършите кръга, слизайки по пътя към последните къщи на Добринище.

Ако усещате изпълващо се със сила тяло, руменина по бузите и учестено дишане, това са сигурни знаци за добре действащата Ви система на тялото. Причината е в предизвикателството на наклонения терен и повишаването на адреналина в кръвта, а следствието - много по-ефективна тренировка и повече изгорени калории.

Кросът завършва с бързо ходене за нормализиране на сърдечния ритъм.

След натоварването добре е да пиете течности със стайна температура, предварително приготвен чай или прясно изстискани плодови сокове.
Тонизирайте се с хладък душ и грижи за тялото, като така неусетно ще отметнете час и половина, преди да достигнете до трапезната маса.

После изберете протеинова закуска: поширани яйца, риба филе, миш-маш, зеленчукова гарнитура, пълнозърнесто хлебче, млечни продукти. Не забравяйте за ядките и семената, които обогатяват вкуса на ястията и добавят необходимите витамини А, Е и група В, а също така много микроелементи: калий, калций, фосфор и желязо.

Бягането е сред най-разпространените спортни занимания. То не изисква специален инструктор или супер екипировка. Необходими са Ви хубави маратонки, удобни дрехи и разбира се – подходящ терен.

Практикувайте любимите си спортове и съчетайте СПА, басейн и пълен релакс с цялото си семейство в комплекс „Русковец”, Добринище.