Кокосово масло, хидратираща терапия

« Назад

Най-доброто натурално масло за кожата

Кокосовото масло е широко разпространен продукт за разкрасяване и младост на Изтока. Високата му ценност се дължи на свойството му да прониква дълбоко под основната тъкан на кожата, лесно да се усвоява и да постига мекота и гладкост.
Силно хидратиращите му качества, правят маслото от кокос подходящо за суха кожа. В допълнение на това, терапевтите препоръчват програми с масажи срещу целулит и стрии. Козметиците пък са категорични в извода си, че кокосовото масло е отлично средство в борбата срещу състаряването на кожата, причинено от агресивната градска среда, срещу слънчеви изгаряния и петна.

В програмата на Уелнес центъра на комплекс „Русковец” ще намерите предложението за релаксиращ масаж „Кокосова наслада”. Той се осъществява с чисто „virgin”кокосово масло, получено при студено пресоване на суровата кокосова вътрешност при температура по-ниска от 40 градуса.
 
Процедурата е с продължителност 60 минути и въздейства цялостно на човешкия организъм.
За целта се използват прийоми от класическия масаж в комбинация със специфични техники. Масажът с кокосово масло леко охлажда тялото, облекчава ставните болки, отпуска напрегнатите мускули и нервите.

Здравословните ползи на кокосовото масло са многобройни.
Почитателите на природната козметика могат сами да изпробват качествата на кокосовото масло като:
·         щадящо и хидратиращо средство за премахване на грима около очите
·         при напукани устни
·         като компонент в маски за подхранване и растеж на косата
·         за облекчаване на неприятни сърбежи при ухапване от насекоми
·         за хидратиране на кожата на тялото и за равномерен слънчев тен
 
Запишете час за терапия на рецепцията на хотела!