Конна езда

« Назад
Язденето на кон отдавна е не просто атракция и отличен начин за прекарване на свободното време. Връзката между човека и животното може да бъде толкова силна и положителна, че язденето на кон се използва като специфичен вид терапия – хипотерапия, с признати лечебни ефекти върху физиката и психиката.

Гостите на Русковец Резорт могат да избират между езда на терен или туристически обиколки с коне из Пирин.

Пълна информация за всички дейности и активности можете да получите на рецепцията на хотела.

Мястото за конен туризъм в дестинацията Банско и Добринище е село Бачево.
То се намира на 25км. от „Русковец” в посока прохода Предел, след разклона за град Разлог, като внимавате за пресечка с означението Катарино.

Хората от Бачево са единствените в Разложката котловина, които свързват живота си с конете още от своето раждане. Най-големият празник на селцето е Тодоровден или така наречения „конски великден”, който е седмица преди великденските пости.

Бачево е разположено на хълм с невероятно красива панорама към най-високите върхове на Пирин. Къщите са от двете страни на централната улица, а малък площад събира хората за делнично кафе и празнично хоро. Местната църква е с патрон Св. Димитър. Всяка година на 26 октомври в двора на храма се приготвя традиционен курбан.

Св. Георги също е защитник на селото. От най-древни времена на 6 май край едноименния параклис се осъществява родов събор и надбягвания с конете. Мястото е прочуто с Джерджевата скала или Скалата на Св. Георги. Изследователите на древната тракийска история, посочват мястото като светилище с така нар. „провиралище”- тесен процеп в скалата, през който преминаваш само ако нямаш грехове. Подобно „провиралище” е скалата на Св. Иван Рилски при Рилския манастир.

Райската градина на Бачево е Перивол- зелен кът в Рила на 3км. от селото. Коларският път до там може да изнерви някои посетители, но тучните ливади с цветя, билки и гъстите гори, възнаграждават търпеливите и внимателни шофьори. В този район се намира лятната конна база „Периволас”.

„Периволас” е първата конна база в Бачево. Зад семейната фирма стоят вече четири поколения квалифицирани инструктори по езда. Най-възрастният член е 90-годишният дядо Георги.
Базата работи целогодишно. Предлагат се разходки с коне и с файтон. Обучение по конна езда, свободна езда за напреднали, детски програми, лечебна езда.
Подробна информация, вижте на уебсайта:
www.perivolasbg.com

Конна база „Русалиите” също се намира в Бачево. Тук ще срещнете топло отношение и професионализъм. Предлагат богат пакет от услуги за деца и възрастни, за фирмени събития.
Официален уебсайт: www.rusaliite.com

Уважаеми Гости,
Желаещите да посетят конните бази в село Бачево, могат да разчитат на рецепцията на комплекс „Русковец” за организирането на трансфер, запазване на час за занимания и подготовка на пикник.
Комплексът разполага със собствен микробус. При интерес може да Ви бъде предоставена оферта за транспорт до всяка точка от дестинацията.