Планина, басейн и СПА

« Назад
„Русковец” се намира между основните планински центрове в региона- Банско и Добринище.
Любителите на планинския туризъм имат възможност да стартират от 3 основни изходни точки към сърцето на Пирин:
от хижа Гоце Делечв /на 12км. от Русковец/
от хижа Демяница /на 17км. от Русковец/
и хижа Вихрен /25км. от Русковец/

Планинските маршрути по правило започват рано сутрин, когато е прохладно и приключват до към 14:00 часа. Така ако бъде правилно разпределено времето, късният следобед можете да прекарате в минералния басейн на комплекса, защото топлата и лековита вода е истински балсам за уморените мускули. Програмата завършва с релаксираш масаж, който ще Ви възроди.

Хижа Гоце Делчев /1485м.н.в./ е изходна точка за излети в парков район Безбог. Мястото е широко с голям паркинг за лични автомобили. От тук тръгва седалков лифт, който за 25 мин. с една междинна станция качва до хижа Безбог /2240м.н.в./. Удоволствието от предвижването с лифта е голямо. Аромат на бор, красиви гледки, зелените поляни на ски пистата и всевъзможните звуци на природата, лекия прохладен бриз, те карат да забравиш за града и ежедневието. Върховете които се открояват на хоризонта са Безбог и Десилица.
Слизайки на хижа Безбог, можете да се разходите до самото езеро, да го заобиколите от всички страни и да потърсите полянка за почивка.

Подготвените планинари могат да поемат към Попово езеро /2235,5м.н.в./. Пътеката е стръмна и първоначално минава през клек. За около час и 30мин. можете да стигнете до бреговете на най-голямото и дълбоко езеро в Пирин. От езерото отичат два потока, които стръмно се спускат в живописна доилна, за да дадат началото на река Ретиже. Пълният кръг около езерото може да отнеме около 40мин., но си заслужава, защото ще ви отведе до някои по-малки и живописни местенца, в страни от големия туристически поток.
По-амбициозната програма е свързана с изкачването на връх Безбог /2645м.н.в./ като се стартира от хижа Безбог. Това отнема около 3 часа, но възнаграждава с красиви гледки.

Полезна информация
Лифтът от хижа Гоце Делчев до хижа Безбог работи всеки ден от 8:30 до 16:30ч. с последно качване в 16:00ч.

Цената на билетите е:
еднопосочен билет: 10лв. за възрастен и 3лв. за деца
двупосочен билет: 15лв. за възрастен, 5лв. за деца

Планински водач може да бъде ангажиран с предварително записване на рецепцията на хотела